Droner og bemannet luftfart i et trygt samspill?
Velkommen til fremtiden...
U-space
SORA
Forordning (EU) 2019/947
Operasjonsmanual (OM)
Specific category
Open category
Part-UAS
previous arrow
next arrow
Slider

AIRwatch er Norges første, uavhengige kompetansesenter for droner og ubemannet luftfart. Selv om personene bak selskapet har drevet med fjernstyrte luftfartøyer i flere ti-år, har vi i tillegg et kunnskapsmessig fundament innen bemannet luftfart.

Et ben i "hver leir" gir oss muligheter til å dele vår erfaring på kryss av miljøene. Luftfarten er inne i en sterk endringsprosess. Dronene vinner stadig mer innpass i luftrommet. I tillegg står vi overfor en revolusjon om få år innen ZERO-emission Aviation - nullutslipp innen bemannet luftfart. En sterk miljøprofil har hele tiden vært en viktig driver i virksomheten.

Odonata'en (øyestikkeren) i logoen vår symboliserer flyging på naturens premisser. En odonata har høy flygedyktighet. Den er rask og akrobatisk, kan fly langt, kan stå stille i luften, lander elegant og forsiktig og er vakker å se på.

Vi føler både stolthet og ydmykhet over tilliten vi har fått fra våre kunder og oppdragsgivere fra starten. Vi gleder oss til å gå på jobb hver eneste dag for å yte den bistanden våre kunder etterspør!

Droner er ventet å ha et stort potensiale innen fremtidig transportsektor, inspeksjon på mange områder (Olje & Gass, Bygg & Anlegg, Kraftsektoren m.fl.), Media, Eiendomsbransjen, samt Søk & Redning. Vår operasjonelle kompetanse ligger oppdragsbasert flyging med multikopter, single-rotor (helikopter), fixed-wing (fly) og eksperimentelle konstruksjoner som hybridkonstruksjoner og parafoil.

Hovedvekten i vår virksomhet er å:

  • Gi bistand til operatører og piloter innen dronevirksomhet og ubemannet luftfart.
  • Bidra til kunnskap og aksept for bruk av fremdriftssystemer med nullutslipp, innen bemannet luftfart.
  • Skape en felles forståelse for hvordan droneoperasjoner kan fungere i luftrommet med lavest mulig risiko, sammen med de øvrige, etablerte brukerne.

 

Knut Steinar LarsenKnut har utdannelse fra Hæren og Luftforsvaret. Han har lang erfaring som instruktør i forsvaret på Bell 412SP. Flysertifikat ATPL IR(A)ME. For tiden arbeider han som kaptein i SAS. Knut er en viktig ressurs med sin lange erfaring, både som generell rådgiver og som en pådriver i flytryggings- og kvalitetssikringsarbeid.

 

 

 

 

 

 

 

Øivind er grunnlegger av AIRwatch AS i 2014 og har drevet med fly og luftfart i mer enn 50 år. Han startet med fjernstyrte fly som ni-åring, paragliding under pionértiden på 80-tallet, og tok flysertifikat Part-FCL PPL-A SEP i 1991.

Han er godt kjent med hva som kreves for å få en operasjonstillatelse (OT) fra Luftfartstilsynet. Mesteparten av tiden går med til bistand vedr. risikoanalyser og operasjonsmanualer (OM), i tillegg til utvikling av operasjonelle prosedyrer for operatører.

Han fungerer som head-of-training i European United Aviation Schools (Den norske Droneskole) hvor han også benyttes som instruktør.