Droner og bemannet luftfart i et trygt samspill?
Velkommen til fremtiden...
Nyhet:
Ny OM-mal tilpasset Spesifikk kategori
BSL A 7-2
U-space
SORA
Forordning (EU) 2019/947
Operasjonsmanual (OM)
Specific category
Open category
Part-UAS
previous arrow
next arrow
Slider

AIRwatch er Norges første, uavhengige kompetansesenter for droner og ubemannet luftfart. Selv om virksomheten fokuserer på ubemannet luftfart, er fundamentet fra bemannet luftfart.

Et ben i "hver leir" gir oss muligheter til å dele vår erfaring på kryss av miljøene. Luftfarten er inne i en sterk endringsprosess. Dronene vinner stadig mer innpass i luftrommet. Integrasjonen må skje på trygge premisser.

I tillegg bidrar vi i utviklingen for å redusere utslipp innen all luftfart. En sterk miljøprofil har hele tiden vært en viktig driver i virksomheten. Odonata'en (øyestikkeren) i logoen vår symboliserer flyging på naturens premisser. En Odonata har høy flygedyktighet. Den er rask og akrobatisk, kan fly langt, kan stå stille i luften, lander elegant og forsiktig og er vakker å se på.

Vi føler både stolthet og ydmykhet over tilliten vi har fått fra våre kunder og oppdragsgivere fra starten. Vi gleder oss til å gå på jobb hver eneste dag for å yte den bistanden våre kunder etterspør!

Hovedvekten i vår virksomhet er å:

  • Gi bistand til operatører og piloter innen ubemannet luftfart.
  • Bidra til kunnskap og aksept for bruk av fremdriftssystemer med nullutslipp.
  • Skape en strategi for operatørbedriftene for hvordan ubemannede operasjoner kan fungere i et felles luftrom med bemannet luftfart, uten øket risiko.

 

Knut Steinar LarsenKnut har utdannelse fra Hæren og Luftforsvaret.

Han har lang erfaring som instruktør i forsvaret på Bell 412SP og har ATPL IR(A)ME.

For tiden arbeider han som kaptein i SAS.

Knut er en viktig ressurs med sin lange erfaring, både som generell rådgiver og som en pådriver i flytryggings- og kvalitetssikringsarbeid.

 

 

 

 

 

 

 

Øivind er grunnlegger av AIRwatch AS i 2014 og har drevet med fly og luftfart i mer enn 50 år. Han startet med fjernstyrte fly som ni-åring, paragliding under pionértiden på 80-tallet, og tok flysertifikat Part-FCL PPL-A SEP i 1991.

Yrkesbakgrunn er utvikling av forsvarselektronikk (STK/Alcatel), spesialist i digital signalbehandling og måleteknikk (Texas Instruments og Tektronix) og tilhørende applikasjoner. Han har kontinuerlig drevet med undervisning og kompetansebygging.

Han fungerer som head-of-training i European United Aviation Schools (Den norske Droneskole) hvor han også benyttes som instruktør.