Droner og bemannet luftfart i et trygt samspill?
Velkommen til fremtiden...
Nyhet:
Ny OM-mal tilpasset Spesifikk kategori
BSL A 7-2
U-space
SORA
Forordning (EU) 2019/947
Operasjonsmanual (OM)
Specific category
Open category
Part-UAS
previous arrow
next arrow
Slider

Selve fagkompetansen (bilder, video, fotogrammetri, inspeksjon etc.) er det primære hos de aller fleste operatører, sett i forhold til dronekompetanse. Likevel setter myndighetene krav til alle operatører som skal operere droner over 250g, at pilotene tilfredsstiller et minstekrav til kompetanse, både teoretisk og praktisk.

Det felleseuropeiske regelverket åpner for at en godkjent droneoperatør kan etablere egen, intern opplæring, for sine dronepiloter. 

Derfor ønsker flere større organisasjoner (operatører) å samordne opplæringen av primær fagkunnskap, HMS osv. med den lovpålagte luftfartsmessige kompetansen i en intern, felles opplæringsstrategi. Særlig for operatører med piloter som opererer både i åpen og spesifikk kategori, kan dette være en kostnadseffektiv løsning.

Airwatch har siden starten utviklet kursdokumentasjon for eksterne droneskoler. I forbindelse med innføringen av det felleseuropeiske regelverket, har Airwatch samlet sine kurs og materiell i en felles nettportal, for å kunne gi et komplett tilbud til operatører som ønsker å etablere internopplæring i egen organisasjon.

Deklarering av egen, intern droneskole overfor Luftfartstilsynet er en formalitet. Airwatch er operatørens one-stop-shop for oppretting av intern droneskole, levering og gjennomføring av opplæring til dronepiloter og støttemannskap.

Hver operatør bestemmer selv hvilke produkter, tjenester og omfang som er aktuelt, utfra eget behov:

  • Nettportal for teorikurs (ferdig til bruk).
  • Presentajonsmateriell for webinar.
  • Instruktør- og kontrollanttjeneste.
  • Opplæring av interninstruktører.

Ta kontakt for å gjennomgå behov og ønskede kurspakker.

Lenke til Luftfartstilsynet for å etablere intern droneskole, se Samarbeidsavtale mellom droneskoler og Luftfartstilsynet