Sky2.jpg
Bemannet og ubemannet luftfart i trygg samhandling?
Fremtiden er her nå...
FL3700_lofoten.png
Teorikurs for operasjoner i Spesifikk kategori
(STS/PDRA/SORA)
Sky1.jpg
CRM & Just Culture
U-space
SORA
Forordning (EU) 2019/947 (BSL A 7-2)
Operasjonsmanual (OM)
Safety Management System & compliance monitoring
iConspicuity (ADS-L)
BVLOS
previous arrow
next arrow

AIRwatch AS har alltid hatt som filosofi at pilotens praktiske flygeferdighet må stå sentralt for å ivareta trygghet og håndtering av luftfartøyet i operasjonelle situasjoner.

Airwatch foretar ferdighetstesting av piloter, som en kvalitetssikring for operatørene.

Vi gjennomfører kontroll av pilotens flygeferdigheter på

I et land som Norge er det varierende vind og værforhold. Det er avgjørende for operasjonen at piloten behersker de forskjellige forholdene ute i felt. Derfor har vi utviklet et flygeferdighetsprogram som er tilpasset dette, slik at pilotene kan øve effektivt både med instruktør o på egenhånd.

En avsluttende ferdighetstest, gir en status på pilotens ferdighetsnivå i øyeblikket. Ved bestått, har piloten bevist at flygeferdigheten tilfredsstiller minstekravet, i forhold til en grunnleggende standard.

Holde flygeferdighetene ved like

Flygeferdighet er ferskvare. Trening på bestemte flyøvelser er viktige for vedlikeholde nivået på flygeferdighetene. I vinterhalvåret blir det kanskje mindre praktisk flyging grunnet værforholdene, men vi må likevel sørge for å holde oss "current". Da kan vi benytte oss av en flysimulator som gir en virkelighetsnær følelse.

Øvelsene under kan ligge som en del av basistreningenenten det er på simulator eller praktisk flyging. Dessuten skal det føles tilfredsstillende å utfordre seg selv, for å bli en bedre pilot.

For alle øvelsene

Kontrollanten vil også gi karakter i generell "airmanship" under evalueringen. Med dette menes følgende:

  • Kandidaten opptrer rolig og konsentrert under øvelsene
  • Kandidaten bruker sjekklister og følger prosedyrene på riktig måte
  • Kandidaten viser trygghetsbevissthet før, under og etter flyging
  • Kan de grunnleggende bestemmelsene i forskriften (sikkerhetsavstander, makshøyder, og flyging i nærheten av flyplasser)
  • Kunne nød- og beredskapsprosedyrene, om en uønsket hendelse skulle inntreffe.

Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for tilbud eller bestille tid for gjennomføring.