Sky2.jpg
Bemannet og ubemannet luftfart i trygg samhandling?
Fremtiden er her nå...
FL3700_lofoten.png
Teorikurs for operasjoner i Spesifikk kategori
(STS/PDRA/SORA)
Sky1.jpg
CRM & Just Culture
U-space
SORA
Forordning (EU) 2019/947 (BSL A 7-2)
Operasjonsmanual (OM)
Safety Management System & compliance monitoring
iConspicuity (ADS-L)
BVLOS
previous arrow
next arrow

En gyldig driftstillatelse er avhengig av at gjeldende regelverk følges til enhver tid. Regelverket er gitt av Forordning (EU) 2019/947, gjennom Forskrift BSL A 7-2.

For spesifikk kategori er EASA under en kontinuerlig prosess for å bygge administrativ og operasjonell erfaring, basert på de tusener av driftstillatelser som er innvilget for operatørene. Som et resultat av dette, vil det komme relativt hyppige endringer. Som operatør er man ansvarlig for at man opererer i hht. regelverket.

For å sørge for samsvar med regelverket, er det tre veier å gå:

  1. Følge EASA (www.easa.europa.eu) og selv administrere oppdateringer av OM og tilhørende vedlegg.
  2. Abonnere på varslingstjenesten NOTOPs (NOtice-To-Operators) og selv administrere oppdateringer av OM og tilhørende vedlegg.
  3. Abonnere på Kontinuerlig Samsvar, der Airwatch både sørger for varslingstjeneste til operativ ledelse og påfølgende oppdatering av OM og tilhørende vedlegg.

De to siste alternativene er en tjeneste levert av Airwatch, fremkommet på bakgrunn av kunder med et ønske om disse tjenestene på norsk.

Alternativ 2 har en årlig kostnad på NOK 3 500,- (For bestilling, send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.)

Alternativ 3 retter seg primært mot operatører som har benyttet Airwatch som bistandsyter i forbindelse med utvikling/revisjon av OM og vedlegg, men kan også leveres til operatører uten tidligere bistand fra Airwatch, men da etter en gjennomgang av gjeldende OM etter vederlag for medgått tid.

Årlig kostnad er basert på operasjonsmanualens volum, kompleksitet og antall vedlegg. (For tilbud, send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.)